perjantai 2. maaliskuuta 2012

Pari sanaa alkuun

Tästä se alkaa, nimittäin TATU-blogin elinkaari.

Kirjainyhdistelmä TATU, kuten sivun yläreunan logo kertoo, on lyhenne tapahtumatuottamisen tutkimushankkeesta. Liikumme siis tapahtumajärjestämisen maailmassa - festivaalit, konferenssit, messut, ja konsertit, maailman johtavista massatapahtumista pienimuotoisempiin tapahtumatuotantoihin ovat tämän blogin suurennuslasin alla.

TATU-hankkeen piirissä pyrimme tuottamaan tutkimuksellisin keinoin tietoa, jolla voidaan edistää maamme tapahtumatuotannollista osaamistasoa. Potentiaalisia ja monilta osin koskemattomia kiinnostuksen kohteita on lähes loputtomasti - alalle tehdyn tutkimuksen määrä kun ei ole millään mittarilla erityisen merkittävä.

Vaikka blogin - ja itse tutkimushankkeen - empiirinen fokus on pääosin musiikki- ja/tai kulttuurisisältöisessä tapahtumajärjestämisessä, pyritään hankkeessa laajemmin yleistettäviin tapahtumatuottamisen alan johtopäätöksiin. Esimerkiksi tapahtumaturvallisuuden, kestävän kehityksen periaatteiden tai vaikkapa majoituspalveluiden tarkastelu tapahtumatuottamisen ympäristössä ylittää luontevasti musiikki- tai kulttuurialan tapahtumien ympärille rakennetun mielikuva-aidan.

Tämän blogin sisältö tulee olemaan muodoltaan vaihtelevaa: Pyrin nostamaan valikoidusti kiinnostavia teemoja tapahtumajärjestämiseen liittyvästä uutisoinnista, esittelemään suurtapahtumakentän huippuosaajia ja oman tiensä kulkijoita eri toimintojen tai toimintamuotojen näkökulmista, sekä kertomaan alan toimijoita puhuttavista ajankohtaisista haasteista ja tulevaisuuden visioista. Hankkeen tutkimusprosessien edetessä tulosvaiheisiin tulemme myös kertomaan löydöksistä, havainnoista ja johtopäätöksistä tapahtumatuottamisen toimintaympäristöissä.

Kaikki palaute ja kommentointi on äärimmäisen toivottua! Toivottavasti blogi tarjoaa matkan varrella ideoita ja ajatuksia palvelemaan alan toimijoiden kehittämistarpeita - tai vähintään kiinnostavan lukuhetken.

Terveisin,

Sami Rumpunen
TATU:n projektipäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti